psychotherapeut-haarlem

Praktijk voor psychotherapie en psychoanalyse in Haarlem Zuid

Tarieven

Zelf betalen: Zelf uw therapie betalen kan voor u wenselijk zijn omdat u niet op een lange wachtlijst komt te staan, het een betere bescherming biedt van uw privacy, en maximale zelfbeschikking geeft: u heeft dan geen verwijzing nodig van een arts, en de vorm, inhoud, en het verloop en de duur van uw therapie worden alleen door u en mij bepaald, en niet door opgelegde behandelprotocollen van verzekeraars. Een tarieflijst is aanwezig in de praktijk.

Vergoeding: Praktijk Van Dongen heeft een beperkt aantal plekken beschikbaar voor verzekerde zorg (met vergoeding), met name voor de meer ernstige problematiek, op verwijzing van de huisarts. De tarieven voor verzekerde zorg worden bepaald door het landelijke financieringssysteem in de gezondheidszorg (voor meer info zie:  uitleg-dbc). De tarieflijst is aanwezig in de praktijk (of zie: DBC-tarieven 2018). Het percentage dat u vergoed krijgt van uw verzekering is polis-afhankelijk, uitgaande van “niet-gecontracteerde zorg”.  Informeert u zichzelf goed over uw eigen polisvoorwaarden. U kunt de de DBC-nota dan zelf achteraf bij uw zorgverzekeraar declareren. 

Gemiste sessies: Als een sessie onverhoopt door u wordt gemist, of korter dan 24 uur van tevoren door u wordt afgezegd,  wordt het “afwezigheidstarief” in rekening gebracht. Het afwezigheidstarief wordt niet vergoed (tarieflijst is aanwezig in de praktijk).

Betalingsvoorwaarden: De 

betalingsvoorwaarden van Medicas zijn van toepassing.

Wachttijden

Verzekerde zorg: De wachttijd voor verzekerde zorg is vanaf het moment van aanmelding voor een eerste gesprek is momenteel gemiddeld 2 weken, voor het daarna starten van een behandeling is dit gemiddeld 1 tot 2 weken** [Geactualiseerd: 1-11-2018]

Zelf betalend: Er is geen wachtlijst voor zelf-gefinancierde therapie.

**  Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met mij als zorgaanbieder om te overleggen. Mogelijk kan ik dan u doorverwijzen naar een collega, of kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen)